Voor de koper

In de huidige woningmarkt komt het regelmatig voor dat kopers net naast hun droomhuis grijpen of het gevoel hebben geen eerlijke kans te hebben gekregen bij het uitbrengen van een bod. Dit is erg vervelend en kan leiden tot veel frustratie.

Dat gaat nu veranderen! Als je jouw droomhuis hebt gevonden, kun je een afspraak voor een bezichtiging maken of een van de aangekondigde open huizen bezoeken. Is er een match en wil je een bod uitbrengen? Registreer jezelf dan op ons platform en bepaal tot hoever je wilt gaan met bieden. Het is verstandig om vooraf een hypotheekadviseur te laten berekenen wat je financiële mogelijkheden zijn. Eventuele voorbehouden zoals het voorbehoud van financiering of bouwkundige keuring kun je bij het bod aangeven.

Je kunt vervolgens tot de aangegeven eindtijd een bod uitbrengen en wordt geïnformeerd via e-mail of sms wanneer je wordt overboden. Wanneer er 15 minuten voor tijd nog een nieuw bod gedaan wordt, wordt de veiling met 15 minuten na de eindtijd verlengd.

Na het sluiten van de veiling zal de verkoper de biedingen gaan beoordelen. Dit gebeurt op basis van voorbehoud tot gunning, wat wil zeggen dat de verkoper bepaald aan wie en tegen welke voorwaarden hij gaat gunnen. Wij zullen daarna zo spoedig mogelijk laten weten aan wie er gegund gaat worden. Zo krijgt iedere koper een eerlijke en gelijke kans op zijn droomwoning!

Nog even de voordelen op een rij:

  • Makkelijker jouw droomhuis kopen;
  • Eerlijke kans om te bieden;
  • Kans om te reageren op andere biedingen;
  • Bepaal zelf hoe hoog je wil bieden.

Het is gebruikelijk dat de koper op een veiling, veilingcommissie verschuldigd is, dit wordt ook wel “opgeld” genoemd, dit kan oplopen tot 17% van het bod. Vastgoed-Auctions hanteert echter een aanzienlijk lager tarief. Dit bedrag komt op de bieding, je betaalt dus het bod + de veilingkosten, kosten koper. Het voordeel hiervan is dat je dit bedrag gewoon mee kunt financieren in je hypotheek.

De overdracht/levering van de woning vindt plaats bij onze veilingnotaris.