Veel Voorkomende Vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen neem dan gerust contact met ons op.


Verkopers


Hoe kan ik mijn huis verkopen via Vastgoed Auctions?

U kunt uw huis online aanmelden via ons aanmeldformulier. Na aanmelding staat uw huis nog niet direct online. Wij zullen eerst contact met u opnemen om alles goed door te spreken en u te adviseren. Pas daarna zal de woning online gaan.

Kan ik mijn huis verkopen als ik al een makelaar heb?

Wanneer je al een makelaar hebt, kun je jouw woning via Vastgoed Auctions laten veilen. Uw makelaar kan hierin zelfs een belangrijke rol spelen. Wanneer je de gegevens van jouw makelaar aan ons verstrekt via ons contactformulier, zullen wij contact met hem opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik mijn huis verkopen zonder makelaar via Vastgoed Auctions?

Ja, het is mogelijk om via Vastgoed Auctions je huis te verkopen zonder een makelaar, alhoewel een makelaar absoluut een meerwaarde heeft. Als je er voor kiest om geen makelaar te nemen, wordt er verwacht dat je zelf de bezichtigingen doet.

Hoe weet Vastgoed Auctions of de bieders serieus zijn?

Een bieder dient zich te registreren op onze website en daar zijn persoonlijke gegevens in te voeren, Vastgoed Auctions controleert vervolgens de gegevens van de bieders voorafgaand aan de veiling. Het verkopen en kopen van een woning via een veiling is veilig en transparant.

Welke kosten zijn er verbonden aan verkopen via Vastgoed Auctions?

Wanneer je je woning via ons platform verkoopt, betaalt de koper onze veilingcommissie. Deze veilingcommissie betaalt hij op de koopsom, jij als verkoper hebt in dat geval dus geen verkoopkosten, omdat je een hogere koopsom krijgt. Jij betaalt deze veilingkosten bij de overdracht van de woning aan ons. Wanneer de woning echter niet via de veiling wordt verkocht, betaalt de verkoper € 495,- incl. btw aan verkoopkosten. Wanneer er geen biedingen zijn geweest in de verkoopperiode of je niet tevreden bent met de biedingen, mag je de verkoopperiode telkens opnieuw verlengen, totdat de woning verkocht is. Hiervoor hoef je natuurlijk niets extra te betalen.

Hoe lang duurt een huizenveiling?

Standaard duurt de veiling vier weken. Dit geeft voldoende tijd om een grote groep potentiële kopers te verzamelen. In overleg kan deze periode worden aangepast. Wanneer er geen biedingen zijn geweest of je niet tevreden bent met de biedingen, mag je de verkoopperiode telkens opnieuw verlengen totdat de woning verkocht is, zonder extra kosten.

Moet ik mijn huis verkopen aan de hoogste bieder?

In de meeste gevallen zal het zo zijn dat je je huis verkoopt aan de hoogste bieder. Als je, om wat voor reden dan ook, echter liever verkoopt aan een andere bieder, is dat geen probleem.

Kan ik mijn huis voor het einde van de veiling verkopen?

Ja, dat mag. Als jij als verkoper vindt dat een bod hoog genoeg is, mag je de veiling eerder sluiten. Neem hiervoor contact met ons op, op nummer 088-06 06 660.

De biedprocedure is afgerond, wat nu?

Na het sluiten van de veiling kan je de biedingen gaan beoordelen. Jij als verkoper bepaalt aan welke bieder je jouw woning wil verkopen (meestal is dit de hoogste bieder). Wanneer je hebt besloten aan welke bieder je gaat verkopen, laat je dit aan ons weten. Wij zullen vervolgens aan deze bieder laten weten dat hij de woning gegund krijgt.

Wat als de woning niet verkocht wordt?

Wanneer er geen biedingen zijn geweest in de verkoopperiode mag je de verkoopperiode telkens opnieuw verlengen totdat de woning verkocht is, zonder extra kosten.

Biedprocedure is afgerond met een te laag bod, wat nu?

Wanneer je niet tevreden bent met de biedingen die gedaan zijn, mag je de verkoopperiode telkens opnieuw verlengen totdat de woning verkocht is. Hier zijn geen extra kosten aan gebonden.

Wat als de koper niet koopt?

De winnende bieder heeft recht op 3 dagen wettelijke bedenktijd. Als de winnende bieder binnen deze tijd besluit om toch niet te kopen, dan kun je een tweede winnende bieder uitkiezen. Als de winnende bieder buiten deze periode besluit om toch niet te kopen dan treden de afspraken gemaakt in de koopovereenkomst in werking.

Wat moet mijn inzetprijs/bieden vanaf-prijs zijn?

Dit kan het minimale bedrag zijn wat je voor de woning wilt ontvangen zijn, of een lager bedrag om meer geïnteresseerden te trekken. Neem even contact met ons op, als je hierin advies wilt hebben.Kopers


Hoe kan ik bieden?

Heb je jouw droomhuis gevonden en wil je een bod uitbrengen? Registreer jezelf dan op ons platform en bepaal tot hoever je wilt gaan met bieden. Het is verstandig om vooraf een hypotheekadviseur te laten berekenen wat je financiële mogelijkheden zijn. Eventuele voorbehouden zoals het voorbehoud van financiering of bouwkundige keuring kun je bij het bod aangeven. Voor het sluiten van de veiling dien je een geldig legitimatiebewijs aan ons verstrekt te hebben, anders kunnen wij het bod niet in behandeling nemen.

Kan ik de woning vooraf aan een bieding ook bezichtigen?

Voordat je een bod uitbrengt kun je de woning uiteraard bezichtigen. Dit kun je doen tijdens de open dagen of door een afspraak te maken met de makelaar die de veiling begeleidt.

Hoe vaak mag ik bieden?

Nadat je geregistreerd bent zit er geen limiet op hoe vaak je mag bieden.

Kan ik onder voorbehoud bieden?

Als je een bod onder voorbehoud wil plaatsen (bijvoorbeeld onder voorbehoud van financiering) kun je dit aangeven bij je bod.

Welke kosten zijn er verbonden aan kopen via Vastgoed-Auctions?

Het is gebruikelijk dat de koper op een veiling, veilingcommissie verschuldigd is. Dit wordt ook wel “opgeld” genoemd en kan bij sommige veilinghuizen oplopen tot 17% van het bod. Bij Vastgoed-Auctions hanteren we echter een veel lager tarief. Dit bedrag is zichtbaar wanneer je wilt bieden en komt op het bod, je betaalt dus de biedprijs + veilingcommissie. Het voordeel hiervan is dat je dit bedrag gewoon mee kunt financieren in je hypotheek.

Is je bod altijd geldig (heb ik bedenktijd)?

Ieder bod dat je plaatst is geldend. Als je de veiling gewonnen hebt, heb je drie dagen bedenktijd na het ondertekenen van de koopovereenkomst om alsnog je bod terug te trekken zonder dat je hiervoor kosten moet betalen.

Hoe gaat de overdracht (wat als ik gewonnen heb)?

In overleg met de verkoper wordt de overdrachtsdatum vastgesteld en de koopovereenkomst opgemaakt. De overdracht vind plaats bij de veilingnotaris, dit is Marks Wachters te Eindhoven.