Voor de verkoper

Als verkoper kun je nu jouw woning gratis verkopen via ons platform. Dit kan in samenwerking met de verkoopmakelaar, een internetmakelaar of zonder makelaar.

Nadat je jouw woning hebt aangemeld, start de online verkoop. Geïnteresseerden kunnen tijdens de verkoopperiode een bezichtiging aanvragen of de woning bekijken tijdens een open huis. Wanneer iemand besluit een bod te doen, zal deze persoon zich eerst dienen te registreren op ons platform, daarna kan hij/zij gaan bieden. Dit doen we om onzinbiedingen te voorkomen. De biedingen zijn voor iedereen zichtbaar, hierdoor blijft het transparant en kan het andere bieders motiveren om nog nét even wat meer te bieden. Jij als verkoper krijgt een melding van alle biedingen en kan live meekijken. Ook de bieder krijgt een melding als hij wordt overboden, zodat hij hier direct op kan reageren. Wanneer de veiling geëindigd is, kun je kijken welk bod je het meest aanspreekt en verkopen aan wie jij wil. Wanneer er 15 minuten voor tijd nog een nieuw bod gedaan wordt, wordt de veiling nog met 15 minuten na de eindtijd verlengd.

Hoe verloopt het verkoopproces?

Nadat de woning is aangemeld, start de online verkoop. Geïnteresseerden kunnen tijdens de verkoopperiode een bezichtiging aanvragen of de woning bekijken tijdens een open huis. Wanneer een geïnteresseerde een bod wil doen, zal deze zich dienen te registreren op ons platform, daarna kan hij gaan bieden. De biedingen zijn voor alle partijen zichtbaar, hierdoor blijft het transparant en kan het andere bieders motiveren om nog nét even wat meer te bieden. De verkoper krijgt een melding van alle biedingen en kan live meekijken. Ook de bieder krijgt een melding als hij wordt overboden, zodat hij hier direct op kan reageren.

Hoe kan jullie dienstverlening gratis zijn?

Wanneer je woning via ons platform verkocht wordt, betaalt de koper onze veilingcommissie. Jij als verkoper maakt dan dus geen kosten. Alleen wanneer de woning niet via de veiling wordt verkocht, betaalt de verkoper een veilingcommissie ter grootte van € 495,-. Wanneer er geen biedingen zijn geweest in de verkoopperiode of je niet tevreden bent met de biedingen, mag je de verkoopperiode zonder extra kosten telkens opnieuw verlengen totdat de woning verkocht is.

Een voorbeeld:

Een woning wordt aangeboden met een bieden vanaf-prijs van € 200.000,-, de verschuldigde veilingcommissie is bijvoorbeeld € 750,-. Bij het sluiten van de veiling is het beste bod € 220.000,- kosten koper, de woning wordt dan verkocht aan deze bieder voor € 220.750,-. De verkoper betaalt vervolgens deze extra ontvangen € 750,- aan Vastgoed-Auctions en heeft daarmee geen kosten gehad.